so true..


you had me at hello

Har precis fikat på skolan och skrivit ihop lite frågor till en intervju uppgift vi har. Känner mig inte alls så jäkla neggo som mina kära kompizar :ppPp hahaha.

Hann inte skriva i helgen så jag tar igen lite nu. Efter skolan i fredags åkte jag och Saris hem till Pedro där hon blev plåtad till omslaget på Mindyard och jag assiterade lite bara. Några timmar senare blev vi klara och jag mötte upp Azra på stan, shoppade lite, käkade på Waynes och sen begav vi oss mot TC. Blev en lugn kväll där med trevligt sällskap och några nya ansikten. :) Annars har jag bara jobbat och tat det lugnt.
Här är några bilder från isbaren iaf

lucky now

Sitter på sam lektionen och gör allt annat än skriver en uppsats om radikal feminism. Något jag ska ta tag i efter skolan dock. Blir att hänga på biblioteket med Nemanja några timmar och skriva ihop lite ordbajs.


Haha, vår fina redaktionsgrupp till Mindyard -11

Är sjukt taggad på det här med skoltidningen. Det känns så "på riktigt" och verkligen inte som vilken skoltidning som helst. Vi som går text som inrikting har gjort lite olika reportage och intevjuer, dom som går Foto har fotat egna modebilder (som är sjukligt snygga!) och grafarna jobbar med lay-out och design. Är så glad att jag går på Midgård och jobbar med just det här.

photos



Första bilden föreställer en miljöporträtt på Josef och andra bilden bilden är
twist på en sagofigur, i mitt fall Törnrosa. Det här är två av uppfigterna vi
har haft i foto A.

a real love story


lucid dreaming

Det är inte ofta jag delar med mig av mina privata bekymmer eller problem, inte ens till mina närmaste. Oftast låter jag det bara flyta på och handskas med det själv så gått det går, och sen berättar jag i efterhand.

Igår löste jag nämligen (iallafall delvis) ett ganska obehagligt mysterium som jag har levt med ett tag, så nu känner jag att jag kan dela med mig av den. Det är nämligen så att jag kan sova men samtidigt vara fullkomligt medveten om att jag sover.
Alltså jag är vaken i min egen dröm. Belive it or not! Det kanske har hänt någon då och då men för mig händer det flera gånger under en månad, ibland mer och ibland mindre men det har upprepats i nästan två år. Jag ligger alltså i sängen sovandes men kan fortfarande tänka och vilja röra min kropp och det går inte. Då det händer ligger jag helt paralyserad i sängen och väntar på att få vakna på riktigt. Det här varar i några sekunder vilket dock känns det som en evighet.


Så här står det på Wikipedia..
Sömnparalys eller sömnförlamning är ett förlamande tillstånd som kan uppkomma när man håller på att somna eller vakna. Under REM-sömnenstänger hjärnan av de flesta av kroppens viljestyrda muskler för att man inte ska röra sig när man drömmer. När man sedan drömmer att man till exempel springer känns det helt verkligt trots att man i verkligheten inte vevar med benen i sängen. Det enda undantaget är ögonen, som i verkligheten rör sig som i drömmen. Vid sömnparalys stängs muskelkontrollen av för tidigt eller slås på för sent så att man inte kan röra sig trots att man är vaken. Om man inte vet vad som har hänt får man lätt panik när tillståndet uppkommer, men det är inte farligt och går över av sig självt efter ett tag.

På andra ställen hittade jag ett annat fenomen som heter Klardrömmar. Där står det också att man är fullkompligt medveten om att man är i sin egen dröm. Dock påstår forskare och även vanliga människor som upplevt detta, att man i klardrömmen kan styra sin dröm. Man bestämmer alltrså förloppet och vad som ska hända. Man kan välja att flyga, hoppa från höghus och liknande men det känns inte obehagligt eftersom man hela tiden vet att man bara drömmer. Det värsta som kan hända i detta fall är att man vaknar och försvinner ur detta tillstånd. Själv har jag aldrig upplevt ett välbehag av den här typen, men det kan bero på att när jag "klardrömmer" vill jag bara vakna så fort som möjligt för att känna mig trygg igen. Frågan är då, vad skulle hända om jag släppte paniken och tog kontrollen över min dröm istället. Skulle jag också kunna flyga? Hm.

Tycker det här är sjukt spännande och nästa gång det inträffar önskar jag att jag vågar slappna av och se vad som händer! Hittils har jag mest varit rädd och orolig om nätterna då jag inte kunnat sova ordentligt men efter att ha läst på känns det så kittlande på nåt sätt.
Kittlande fantasin, i drömmar och verklighet.

chris medina och minus tusen grader

Hah.. I sommras när What are words gick på repeat i min hjärna, kunde jag inte ens ana att jag en helt vanlig fredag i februari skulle stå ett par meter från självaste Chris Medina. Men nu gjorde jag det. :) Lite illa att det var otoligt kallt ute så jag och Nemanja förfrös om läpparna och kunde knappt prata med varandra när vi var på väg tillbaka till busstationen, haha.

Tur dock att kvällen var supermysigt och allt annat än kylig. ♥

mattetal, godisar och tända ljus

Måste bara tacka världens bästa Marcus som ställde upp och hjälpte mig med matten ikväll! :) Verkligen välbehövt, nu är jag inte efter alls. Wihohoho!

Snart hoppar jag väl i säng efter en bra dag. BTW, bra dag förutom att dumdum Iwar tog världens fulaste bild på mig då jag somnade på Biblioteket i skolaaaan.. så taskigt! :( Önskar alla (utom honom,ha!) en god natt! ♥

bio si mi sve

Kol'ko puta moram da ti kazem, kojim tonom i koliko glasno? Da si svoju propustio sansu, da na nasem satu pise kasno? Ne padaj na kolena - nemoj da se trudis. I ne kupuj poklone znam ja sta ti nudis... Jeftine, skupe sitnice i pocepane razglednice. Kisne kapi sa ulice. Polovne, olovne snove i brodove sto nikuda ne plove.


Bio si mi sve, glavni lik iz serije. Ja devojcica koja u sve veruje. Bio si mi drag
sad od tebe ne vidim ni trag.



vad som snurrar i skallen just nu

Fy vad jag saknar att blogga och ändå gör jag inte det? Inte okej alls! 

Under tiden som jag var lite off har jag hunnit med en hel del roliga grejer så "vintern" har nästan bara farit förbi. (I min värld slutar vintern i mars typ så det är inte så länge kvar ju) vilket känns jätteskönt! 
Jag taggar nämligen sommaren som tusan! Kommer bli en semester till Balkan utan föräldrar iår! Hehehe.
Näää, nu drömmer jag bort  mig alldeles för mycket! Back to work.
....rättare sagt musik och facebook. :P

RSS 2.0